Nyheder

Trappefliser fra funktionalitet til æstetik – en guide til dit valg

af Dorthe Hansen d. Feb 06, 2024

Trappefliser fra funktionalitet til æstetik – en guide til dit valg

Trappen i et hjem er ikke blot en funktionel passage; den er et centralt
designelement, der binder rum sammen og skaber dynamik i boligindretningen. Hos Helsingør Flisecenter forstår vi betydningen af at vælge de rette fliser til din trappe, uanset om det er indendørs eller udendørs.

Vælg de rette materialer

Når du vælger fliser til din trappe, er det essentielt at overveje både æstetikken og funktionaliteten. Til udendørs trapper, hvor klimaet i Danmark kan være barskt, er det vigtigt at vælge materialer, der tåler alt fra regn til frost. En god trappeflise skal være slidstærk, skridsikker og have en lav vandoptagelse.


Fundament og underlag

For både indendørs og udendørs trapper er det fundamentale, at fundamentet og underlaget er korrekt udført. Betonen skal være af god kvalitet, og overfladen skal have et passende fald for at undgå vandophobning.


Flisevalg og klæber

Hos Helsingør Flisecenter tilbyder vi en række trappefliser, der passer perfekt til danske trapper. Vores sortiment inkluderer serier som 'Dragon', 'B. Next', 'Brave', 'Klif', og 'Porphir', der alle kombinerer sikkerhed og æstetik. Når flisen er valgt, er det vigtigt at vælge en passende fliseklæber, der er vand- og frostfast og kan håndtere temperaturudsving.


Anlægning og vedligeholdelse

Det er afgørende at sikre 100% mørteldækning under fliserne for at undgå frostsprængninger. Teknikken 'buttering/floating' anbefales, hvor fliseklæber påføres både underlaget og bagsiden af fliserne. Husk også, at fugearbejdet spiller en stor rolle i det færdige resultat og bør udføres omhyggeligt med passende fugematerialer.


Skab sammenhæng mellem inde- og uderum

For at skabe en større sammenhæng mellem dine inde- og uderum, kan du med fordel vælge fliser, der matcher i størrelse og farve. Vores brede udvalg giver dig mulighed for at finde netop den flise, der passer til din trappe og de tilstødende rum.


Besøg Helsingør Flisecenter

Uanset om din nye trappe er et DIY-projekt eller et professionelt foretagende, har vi hos Helsingør Flisecenter alt, hvad du behøver for at komme i gang. Fra de smukkeste fliser til nødvendige tilbehør som klæb og fugematerialer. Besøg vores hjemmeside eller showroom for at udforske vores udvalg og få professionel rådgivning til dit trappeprojekt.